Fönsterputs - Massor med fönsterputsA--0A-EX - EX - U2-0

Utrustning för fönsterputsning

För att fönsterputsningen ska blir bra krävs det riktig utrustning.

H-EX - EX - U2-1

Fönsterputsmedel

Utrustning för fönsterputsning

Till fönsterputs kan man använda olika sorters fönsterputsmedel. Dels kan man använda ett kommersiellt fönsterputsmedel som är färdigblandat i en sprayflaska men det går också bra med att blanda lite diskmedel i ljummet vatten. Även ättika går att använda för att putsa fönster och då ska du blanda lika delar ättika och varmt vatten.

Gummiskrapa för fönsterputsning

Utrustning för fönsterputsning

En gummiskrapa som används för fönsterputs ska har raka kanter och gummilisten ska gärna gå att byta ut. Professionella fönsterputsare använder ibland avancerade fönsterskrapor som även suger upp överblivet vatten med hjälp av en inbyggd dammsugare under putsningen. Med dessa fönsterputsmaskiner minskar risken för ränder och streck på fönsterrutan.

Trasa vid fönsterputsning

Mer om Fönsterputs

En av de bästa trasorna som finns är sämskskinn men det går också med vilken trasa som helst som inte luddar.

En annan bra och definitivt den billigaste trasan som man kan använda till fönsterputs är en gammal tidning och då dagstidning med klassiskt svart tryck. Genom att använda en sprayflaska och dagstidning kan du helt strunta i båda skrapa, svamp och sämskskinn. Detta sätt att putsa fönster kan båda spara tid och pengar. Normalt räcker ett tidningsuppslag till 1-2 fönster och sedan får man kasta tidningspappret.

Fönsterputsmaskin

Det har blivit allt vanligare att personer skaffar sig en fönsterputsmaskin, automatisk fönsterskrapa eller en robotfönsterputsare. Dessa kostar betydligt mer än vanlig fönsterputsutrustning men det kan bli ännu roligare att putsa fönstren.

J-EX - EX - U2-2

Fönsterputs finns hos

Allt intressant om Fönsterputsmaskin

Här finns mycket intressant information och relevant fakta om fönsterputs & fönsterputsning men också en del kul och lustiga saker gällande fönsterputsmaskiner.

H-EX - EX - U2-3


Meny - Fönsterputs
Till förstasidan på www.fönsterputs.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter