Fönsterputs - Massor med fönsterputs

Fönsterputsning

Fönsterputsning

Bra fönsterputsning

För att bli bra på fönsterputsning krävs dels att man har bra utrustning men ännu viktigare är att man har en bra fönsterputsningsteknik. För att få till en bra teknik då man putsar fönstren krävs mycket övning.

Det är en fördel att göra fönsterputsningen när det är mulet eftersom det är lättare att se fläckar och prickar, fönsterputsmedlet inte så snabbt och att det går lätt att se streck och ränder som lämnats kvar efter putsningen.

Trasa vid fönsterputsning

Som trasa när man putsar fönster kan man använda vanligt hushållspapper eftersom trycket på tidningen inte färgar av sig men fungerar som en mycket fint slipmedel.

Krav på gummiraka

Gummiraka vid fönsterputsning

Om du köper en gummiraka för att använda den för fönsterputsning ska gummirakan ha helt raka kanter för att minimera antal streck och ränder.

Medel för fönsterputsning

Det är enkelt att göra ett fönsterputsmedel genom att blanda en halv liter ljummet vatten med 2 msk diskmedel i en sprayflaska. Det går också att köpa fönsterputsmedel som är färdigblandat men kolla först igenom några tester för vilka fönsterputsmedel som är det bästa fönsterputsmedlet.


Bra fönsterputsning

Bra fönsterputsning

För fönsterputsning krävs en bra gummiraka, bra fönsterpustmedel, bra trasa och lite tid. Mer krävs inte om du ska putsa dina fönster. Ännu enklare är det att låta någon expert på fönsterputsning fixa som snabbt och enkelt putsar alla dina fönster och dessutom är får du göra skatteavdrag enligt RUT.

SM i fönsterputsning

Det anordnas t.o.m. SM i fönsterputsning ungefär vartannat år och går ut på att tre fönsterrutor som ska putsas snabbt med bra resultat.

  • 2020 annordnas SM i fönsterputsning i Kista Galleria
  • 2018 vann Jimmy Ström SM i fönsterputsning
  • 2016 vann Mikael Olsson åter igen SM i fönsterputsning
  • 2013 vann Mikael Olsson åter igen SM i fönsterputsning
  • 2011 vann Mikael Olsson från Putsa AB SM i fönsterputs
  • 2009 vann Ivan Bengtsson åter igen SM i fönsterputsning
  • 2007 vann Ivan Bengtsson SM i Fönsterputs

VM i fönsterputsning

VM i fönsterputsning

Även VW anordnas i fönsterputsning och en gren är hastighetstävling i fönsterputsning. År 2016 tog Ivan Bengtsson guld i VM i fönsterputsning. Vill du du en snabb fönsterputsare ska du kolla på klippet nedan.


Fönsterputs finns hos

Allt intressant om Fönsterputsmaskin

Här finns mycket intressant information och relevant fakta om fönsterputs & fönsterputsning men också en del kul och lustiga saker gällande fönsterputsmaskiner.Meny - Fönsterputs
Till förstasidan på www.fönsterputs.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter